Završen program Empowering Women in Agrifood i dodijeljene nagrade u iznosu od čak 15.000 eura!

Program Empowering Women in Agrifood pokrenut je kako bi unaprijedio položaj žena u poljoprivredno-prehrambenoj industriji te kako bi potaknuo veću zastupljenost žena u ruralnim područjima. Riječ je o programu podrške namijenjenom poduzetnicama u ranoj fazi karijere u svrhu razvijanja održivog poslovanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru kojeg su organizirali Lean Startup Hrvatska i EIT Food s ciljem postizanja rodne ravnopravnosti i poticanju žena na zauzimanje vodećih pozicija u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

Nakon šestomjesečne suradnje, mentoriranja i razvijanja ideja, došlo se do vrhunca programa, a to je Empowering Women in Agrifood Final pitch događanje koje je održano 22. studenoga 2022. godine u prostorijama Lean Startup Hrvatska. Finalni Demo dan bio je otvoren za širu javnost pa su tako događanju nazočili brojni stručnjaci i inovatori iz poljoprivredno-prehrambene industrije.

Publici i žiriju predstavile su se poduzetnice Eleonora Gardoš (Planolive), Monika Gvozdić (RoomHarvest), Ivana Rendulić Jelušić (Alti Agro), Ivna Podrug (Adopt a chicken), Manuela Panić (NADES Design), Vjerana Stipetić (La La Land), Petra Mlinarić (OPG Mlinarić), Gracija Požar (P.H.B.), Naomi Sarah Bosch (Plentiful Lands). Polaznice su se natjecale za vrijedne novčane nagrade u iznosu od 10.000 i 5.000 eura. Poduzetnice je ocjenjivao žiri: Mirna Obradović iz Sektora za inovacije pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja; Renata Brkić iz Feelsgood Capitala; Mario Njavro s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Ana Nikšić iz EIT Food HUB Hrvatska (TERA Tehnopolis).

Prije samog proglašenja pobjednica, gosti su imali priliku poslušati dvije panel rasprave na temu razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora iz perspektive stručnjaka i start-up tvrtki. U jednoj od panel rasprava sudjelovala je i Ana Nikšić, direktorica tvrtke TERA Tehnopolis koja je EIT Food HUB Hrvatska.

Nakon konačnog prebrojavanja bodova, prvo mjesto i 10.000 eura odnijela je Manuela Panić (NADES Design), a drugo mjesto i 5.000 eura osvojila je Petra Mlinarić (OPG Mlinarić).

Sve aktualnosti o inicijativi EIT Food te sudjelovanje u ostalim programima, možete pronaći na službenoj EIT Food web stranici.

X
Secured By miniOrange