ZAVRŠENA EDUKACIJA U SKLOPU PROJEKTA STRONGER TOGETHER

Nakon dvomjesečne edukacije organizirane u šest modula, sudionicima projekta STRONGER TOGETHER uručene su potvrde o uspješno završenom STRONGER edukacijskom programu. Ne samo da su spremni napisati kvalitetan poslovni plan, sudionici su spremni odgovoriti na svakidašnje izazove koji se redovno postavljaju pred poduzetnike. Završna svečanost, osim podjele potvrda, obilježena je sudjelovanjem u tzv. „Ozbiljnoj igri“ (eng. „Serious game“) u organizaciji China SME IPR Helpdesk programa. Sudjelovanje u igri pokazalo se kao odlična provjera njihovog rada tijekom edukacijskog programa te spremnost za ulazak u sljedeću fazu, pre-inkubaciju njihovog poslovanja. Također, razgovor s Jimom Stoopmanom u Bruxellesu putem video veze bio je izvrsna prilika da saznaju više o mogućoj pomoći s te strane.

Projekt “Zajedno jači – Razvoj i internacionalizacija proizvoda – STRONGER TOGETHER” financiran je iz prekograničnog programa IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a TERA Tehnopolis je u sklopu Projekta bila uključena u aktivnost organiziranja i održavanja treninga za trenere i pripadnike ciljane skupine u šest modula. Moduli su pokrivali sljedeće teme: Klasteri, Sakupljanje, uzgoj i prerada ljekovitog, aromatičnog i mediteranskog bilja, Mogućnosti financiranja iz EU i drugih fondova, E-commerce (elektronska trgovina) i B2B (business-to-business, tj. zajednički projekti i suradnja poslovnih subjekata), Standardizacija proizvoda i internacionalizacija (prekogranična suradnja i izvoz) i Marketing i brendiranje. Treneri su uglavnom bili zaposlenici potpornih institucija i lokalnih akcijskih grupa, dok su pripadnici ciljane skupine bila obiteljska poljoprivredna gospodarstva te budući poduzetnici.

Glavni cilj projekta je osnažiti organizacije koje podržavaju poslovanje i istraživačke institucije koje pružaju podršku i savjetodavne usluge za kvalitetniji pristup tržištu malih i srednjih poduzeća iz područja prerađivačke industrije ljekovitog bilja. Projektom se želi osnovati prvi prekogranični klaster potpomognut grupnom e-platformom za poslovnu suradnju (po modelu B2B), e-učenje i funkcionalna potpora radu klastera.

X
Secured By miniOrange