ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MOVECO

MOVECO je projekt koji podiže svijest o cirkularnoj ekonomiji među tvrtkama, istraživačkim institutima, vlastima, institucijama gospodarskog razvoja i građanima. Od prosinca 2016. godine, dvanaest projektnih partnera i četiri strateška partnera iz deset država ostvaruju suradnju sa svrhom promicanja znanja o cirkularnoj ekonomiji i poboljšanja okvirnih uvjeta za cirkularne proizvode i poslovne modele u Dunavskoj regiji. U okviru Projekta, ciljane grupe korisnika nastoje zajedničkom suradnjom iskoristiti potencijale cirkularne ekonomije na našem području čime bi se ojačala konkurentnost, potaknula sigurnost opskrbe, ostvario ekonomski rast te otvorila nova radna mjesta.

Obzirom da se provedba Projekta bliži svome kraju, projektni partneri organiziraju završnu konferenciju koja će se održati 14. svibnja 2019. godine u Linzu, u Austriji. Na konferenciji će biti prezentirani rezultati projekta MOVECO te će biti proglašeni dobitnici MOVECO Nagrade za inovativnost koja se dodjeljuje za proizvode i usluge kreirane prema konceptu cirkularne ekonomije.

Više informacija o samom Projektu možete pronaći i na online platformi koja je kreirana u okviru Projekta te predstavlja  virtualno tržište: tvrtke i istraživačke institucije iz Dunavske regije unutar platforme imaju mogućnost za razmjenom proizvoda, materijala i resursa za ponovnu uporabu te ostvariti suradnju u cilju promocije cirkularne ekonomije. Projekt je također razvio cirkularne inovacijske alate koji daju mogućnost pregleda principa cirkularne ekonomije među različitim materijalima, uključujući informaciju o mogućnostima suradnje, kao i instrumentima procjene i financiranja cirkularnih projekata.

Projekt sufinancira Europska komisija kroz program Interreg, Danube Transnational Programme (ERDF, IPA).

X
Secured By miniOrange