IZDVOJENI NATJEČAJI U OKVIRU OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020.

- POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA - INOVACIJE NOVOOSNOVANIH MSP - KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP

POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA

Trajanje natječaja: Od 4.5.2016. do 31.12.2019. (ili do iskorištenja sredstava).
Cilj: Razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija u poslovnom sektoru te poboljšanje poslovnih procesa i povećanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim institucijama.
Prijavitelji: Mali i srednji poduzetnici, mikro poduzetnici, veliki poduzetnici

Najniža vrijednost potpore odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po projektu po pojedinom korisniku u okviru ovog Poziva iznosi 190.000,00 HRK. Najviša vrijednost potpore odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po projektu po pojedinom korisniku ovomu okviru ovog Poziva iznosi 56.000.000,00 HRK.

INOVACIJE NOVOOSNOVANIH MSP

Trajanje natječaja: Od 9.5.2016. do 31.12.2016. (ili do iskorištenja sredstava).
Cilj: Razvoj potpomognutih novoosnovanih poduzeća i uspješan prijenos inovativnih ideja novoosnovanih poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.
Prijavitelji: Mali i srednji poduzetnici, obrtnici

Poziv je namijenjen pravnim ili fizičkim osobama koje su: neuvršteni MSP-ovi koji spadaju u mirko, mala ili srednja poduzeća, osnovane najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave, nisu raspodijelile dobit i koje nisu osnovane spajanjem.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 150.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.500.000,00 HRK. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 90%.

KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP

Trajanje natječaja: Od 1.6.2016. do 31.12.2016. (ili do iskorištenja sredstava).
Cilj: Ojačati konkurentnost MSP-a stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.
Prijavitelji: Mala i srednja poduzeća

Poziv je namijenjen poticanju investicija u početna ulaganja poduzetnika, bilo da su ta ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta, diversifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice. Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je pravnim ili fizičkim osobama odnosno trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, a koji su sukladno definiciji mikro, malo ili srednje poduzeće. Iznosi pojedinačnih potpora male vrijednosti će se kretati od 300.000,00 HRK do 30.000.000,00 HRK.

Na vrijeme iskoristite pomoć u pripremi projektne dokumentacije!

Doprinos u pružanju stručne i konzultantske potpore provodi i TERA Tehnopolis, čija je osnovna zadaća razvitak na znanju utemeljenog gospodarstva i pružanje stručne podrške inovativnim poduzetnicima. S ciljem što većeg broja uspješnih prijava na natječaje u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., TERA nudi poduzetnicima sveobuhvatnu i stručnu pomoć pri izradi prijave za dodjelu sredstava. Osim toga, pruža i savjetodavne usluge: izrada poslovnih planova i investicijskih studija, brza izrada prototipova, poslovno savjetovanje, zaštita intelektualnog vlasništva, promicanje zaštite okoliša te tehnologijska i poslovna reorganizacija.
Za sva pitanja i informacije slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031/251-000, e-poštom na ured[at]tera[.]hr ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku.

X
Secured By miniOrange