Želite li dizajnirati budućnost poljoprivredno-prehrambenog sektora u Hrvatskoj i pri tome osvojiti 2.000 eura? Otvorene su prijave za EIT Food Challenge Labs 2023!

TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food HUB Hrvatska, od 5. do 7. prosinca 2023. godine organizira online radionicu EIT Food Challenge Labs. Radionica se održava u okviru inicijative EIT Food, vodeće europske inicijative za inovacije u prehrambenom sektoru koja ima za cilj učiniti prehrambeni sustav održivijim, zdravijim i pouzdanijim. Primarni cilj svakog izdanja Challenge Labs radionice je pronaći inovativna rješenja za probleme s kojima se suočava poljoprivredno-prehrambeni sektor te okupljanje kreativnih pojedinaca i timova koji žele raditi na njihovu rješavanju.

Nakon provedene ankete sa stručnjacima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, zaključeno je da se područje održive poljoprivredne proizvodnje, kružnih prehrambenih sustava i alternativnih proteina susreće s brojnim izazovima, a izdvojeni izazovi za koje će se na radionici dizajnirati inovativna rješenja su:

  • Smanjenje količina agrokemikalija bez gubitka kvalitete i količine prinosa,
  • Prilagođavanje poljoprivredne proizvodnje klimatskim promjenama,
  • Recikliranje nusproizvoda proizvodnje i učinkovito gospodarenje biootpadom,
  • Pridobivanje pozitivnog stajališta populacije u korištenju alternativnih proteina za ljudsku ishranu (npr. kukaca).

 

Koga tražimo?

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • studenti završnih godina odnosno studenti diplomskog studija,
  • netom diplomirani studenti (maksimalno jedna godina nakon završenog studija) te
  • mladi poduzetnici odnosno start-up tvrtke.

 

U potrazi smo za kreativnim pojedincima i timovima koji bi pridonijeli rješavanju izazova iz različitih aspekata poslovanja. Ukoliko nemate tim već se prijavljujete pojedinačno, mi ćemo Vas spojiti s drugim sudionicima!

 

Koje su prednosti sudjelovanja na radionici?

  • Rad sa stručnjacima mentorima koji imaju radnog iskustva u poljoprivredno-prehrambenom sektoru,
  • Stjecanje znanja i praktičnog iskustva,
  • Najbolji tim osvaja nagradu od 2.000,00 eura!

 

Prijavni obrazac za sudjelovanje na radionici možete pronaći OVDJE.

 

Odredbe i uvjeti radionice dostupni su OVDJE.

 

Prijavite se na radionicu i iskoristite jedinstvenu priliku za suradnju s vrhunskim mentorima i stručnjacima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a za sva dodatna pitanje kontaktirajte nas putem adrese e-pošte eitfoodhub[at]tera[.]hr ili broja telefona 031 251 002.

U slučaju da se u radionicu želite uključiti kao mentor, a i za sva dodatna pitanja, kontaktirajte nas na adresu e-pošte: eitfoodhub[at]tera[.]hr.

 

X
Secured By miniOrange