Želite postati mentor? Prijavite se na javni poziv HAMAG-BICRO-a za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2

Jeste li iskusni stručnjak, poduzetnik ili menadžer koji je spreman pomoći u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja? Prijavite se i postanite mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja!

Jeste li iskusni stručnjak, poduzetnik ili menadžer koji je spreman pomoći u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja? Prijavite se i postanite mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja!

 

Odabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja i svim će poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2.

 

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.

 

Pozivaju se zainteresirani kandidati koji ispunjavaju kriterije Javnog poziva za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža BOND 2 kako bi postali mentori te na taj način pomogli u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima i onima koji tek žele postati poduzetnici s ciljem:

 • razvoja poduzetničkih vještina, kompetencija i inovacija poduzetnika,
 • povećanja razine poduzetničke aktivnosti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji,
 • očuvanja i povećanja radnih mjesta koje stvaraju poduzetnici,
 • internacionalizacije i rasta poslovanja,
 • Područja mentoriranja i vrste mentorskih usluga.

 

Mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti.

 

Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

 1. Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem),
 2. Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte),
 3. Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja),
 4. Kriteriji i postupak odabira te prava i obveze mentora.

 

Mentori koji sudjeluju u mentorskoj mreži mogu biti isključivo fizičke osobe. Postupak odabira mentora sastoji se od administrativne i kvalitativne provjere, a temeljem kriterija koji su navedeni u Javnom pozivu odnosno Uputama za prijavitelje za uspostavu i testiranje mentorskih mreža. Također, navedenim Uputama definirana su i prava i obveze mentora kao i naknade za usluge mentoriranja.

 

Prijave se zaprimaju najkasnije do 30 dana od dana objave poziva, odnosno do 23. veljače 2023. godine u 23:59 sati elektroničkim putem na adresu mreze.mentora@hamagbicro.hr, a moraju sadržavati sljedeće dokumente u traženom formatu:

 • Životopis kandidata (mora sadržavati popis i kontakt podatke mentoriranih poduzetnika/osoba kao i bitne činjenice s obzirom na prijavljena područja poslovne stručnosti, sektore gospodarske djelatnosti i vrstu podrške),
 • Ispunjena lista projekata i referenci (proizvoljni format),
 • Diploma ili potvrda o završenom obrazovanju,
 • Ispunjen prijavni obrazac s potvrdom o točnosti podataka (u prilogu poziva),
 • Potpisana izjava pristanka na uvjete mentorske mreže (u prilogu poziva),
 • Profilnu fotografiju,
 • Kratku biografiju do 250 znakova,
 • Sva dokumentacija mora biti na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, a prijave će se obrađivati i evaluirati redoslijedom zaprimanja. Nepotpune prijave i one pristigle nakon roka neće se evaluirati.

 

S kandidatima koji su odabrani za uključivanje u mentorsku mrežu HAMAG-BICRO će sklopiti Ugovor o pružanju mentorskih usluga.

 

Korisnici mentorskih usluga mogu biti pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

 

Svrha uspostave mentorskih mreža je osigurati usluge mentora korisnicima u pokretanju i razvoju poslovanja na području Republike Hrvatske posredstvom poduzetničkih potpornih institucija sukladno fazi razvoja, djelatnosti i potrebama poduzetnika.

 

Budite podrška i vjetar u leđa budućim i postojećim poduzetnicima i postanite član mentorske mreže BOND 2!

 

Svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz objavljeni Javni poziv možete pronaći OVDJE.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte TERA Tehnopolis, članicu Mreže poduzetničkih potpornih institucija – Mreže BOND, putem se e-pošte ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobnim dolaskom na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange