Znanstvenici, uključite se u EIT Food program InfraBooster i budite korak bliže tvrtkama!

InfraBooster je modularni trening za predstavnike znanstvenih organizacija koji posjeduju istraživačku infrastrukturu. Program nudi jačanje kapaciteta i podržava znanstvenike u dizajniranju infrastrukturnih usluga koje bi mogli ponuditi tvrtkama. Program će vas približiti industriji i međunarodnom tržištu, povećati suradnju i inovativnost vaše institucije. Pomoći će vam u osiguravanju novih izvora prihoda. Tijekom projekta ćete saznati kako možete iskoristiti postojeća sredstva: komercijalno relevantne istraživačke infrastrukture, vještine i znanje istraživačkih timova.

InfraBooster se sastoji od tri različita modula: Osnove, Praktičan dio i Stručni dio.

Trenutno se provodi drugi model vezan uz Praktični dio Programa.

 

Što je EIT Food InfraBooster Praktični dio?

InfraBooster Praktični dio druga je razina edukacijskih modula Programa. Pomaže vam bolje razumjeti konkurentsku prednost vaše institucije, dizajnirati inovativne infrastrukturne usluge, identificirati potencijalne industrijske partnere i započeti suradnju. InfraBooster Praktični dio pomoći će sudionicima pripremiti marketing plan koji ističe razlike i prednosti važne za njihove ciljane klijente, razumjeti potrebe specifičnih industrija/tvrtki, identificirati potencijalne klijente i potaknuti prodaju. Program provodi tim s Fakulteta za menadžment, sa Sveučilišta u Varšavi, dio programa EIT Strategic Regional Innovations and EIT Food RIS Public Sector Representatives Activity Line (PSRAL), 2023-2025.

 

Koga tražimo?

Radite li na sveučilištu ili istraživačkom institutu koji posjeduje javno financirane istraživačke infrastrukture? Zanima vas kako tvrtkama pružiti inovativne usluge, uključujući start-up tvrtke i MSP-e? Ili ste možda zainteresirani za izgradnju međugraničnih suradnji s ključnim industrijskim partnerima kako biste iskoristili svoje istraživačke infrastrukture? Jeste li završili InfraBooster program za Osnove?

 

Tada je program InfraBooster za vas!

 

Kriteriji za prihvatljive prijavitelje:

  • Prijavite se kao tim od 3 ili 4 člana, uključujući najmanje jednog člana koji je završio InfraBooster program za Osnove,
  • Prihvatljivi prijavitelji trebaju stanovati i raditi u jednoj od RIS regija i Zapadnom Balkanu: Albanija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Cipar, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Malta, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Slovačka, Španjolska, Turska ili Ukrajina,
  • Prihvatljivi prijavitelji su zaposleni u visokim školskim institucijama ili javnim istraživačkim institutima koji posjeduju komercijalno relevantne istraživačke infrastrukture prihvaćene od strane uprave instituta,
  • Prioritet će imati timovi s raznolikim iskustvom, uključujući istraživače i pomoćno osoblje (poput tehnološkog transfera, marketing stručnjake, financijske ili istraživačke službenike).

 

Kako se Program provodi?

Program se sastoji od više dana online radionica i mentorstva raspoređenih u dva mjeseca i koja provode predavači i mentori sa Sveučilišta u Varšavi i zajednici EIT Knowledge and Innovation Communities. Program je interaktivan i kombinira nekoliko metoda za učenje (npr., prezentacije, case study slučajeve, menadžment simulacije, metodu design thinking, timske zadatke, grupne diskusije, online kvizove, pitanja i odgovore i završni timski zadatak) kombiniranih s mentorskim sesijama namijenjenim svakom timu. Od sudionika se očekuje da rade na individualnim i timskim zadacima na tjednoj bazi, s redovitim praćenjem i povratnim informacijama od strane predavača. Program završava završnom prezentacijom svakog tima gdje prestavljaju svoju inovativnu infrastrukturnu uslugu, dostupnu tvrtkama i promoviranu na EU tržištima. Program pomaže sudionicima odrediti, pripremiti, promovirati, predstaviti, pregovarati i inicirati infrastrukturnu suradnju s privatnim tvrtkama. Najuspješniji sudionici će imati mogućnost napredovati na naprednoj razini treninga Infrabooster Stručni dio i sudjelovati na treninzima i mentorstvu.

 

Sudionici ne plaćaju školarinu, a po završetku programa dobivaju potvrdu o stručnom osposobljavanju (ovisno o redovnom pohađanju nastave i predaji zadataka).

 

Kako se prijaviti?

  1. Preuzmite prijavni obrazac OVDJE.
  2. Popunite točno sva polja u prijavnom obrascu (uključujući stranice koje je potpisao svaki član tima).
  3. Trebate dobiti potporu rukovodstva institucije iz koje dolazite (potpisano pismo potpore sukladno poslanom obrascu).
  4. Pošaljite popunjen prijavni obrazac (uključujući stranice koje je potpisao svaki član tima te pismo potpore) u .pdf formatu na infrabooster@wz.uw.edu.pl.

 

Prijave su otvorene do 14. rujna 2023. godine, a više informacija možete pronaći OVDJE.

X
Secured By miniOrange