Prijavite se na INOVA-MLADI 2024.!

Otvorene su prijave za izložbu INOVA-MLADI, koja je najveći događaj inovacija mladih u Republici Hrvatskoj. Već od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih inovatora iz Zagreba, kao i goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ovaj program je rezultat suradnje Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora, s ciljem promicanja inovatorstva među mladima.

Izložba se održava 10. svibnja 2024. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Ciljevi izložbe su:

  • Okupiti sve učenike osnovnih, srednjih škola i studenata koji pokazuju kreativne sposobnosti kroz nastavni program ili izvannastavne aktivnosti.
  • Okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili program.
  • Izložiti inovacije mladih inovatora iz RH i inozemstva javnosti.
  • Odabrati i nagraditi najbolje inovacije za međunarodnu promociju hrvatskih inovacija.

Radovi se mogu prijaviti u kategorije “osnovne škole”, “srednje škole”, “maturalni radovi” i “fakulteti/visoke škole”, a prezentacija se odvija pred ocjenjivačkim sudom. Sudionici mogu osvojiti različite nagrade, uključujući zlatne, srebrne i brončane medalje te sudjelovanje na međunarodnim izložbama inovacija.

U prilogu je prijava izlaganja.

Važno je istaknuti da će se na izložbi promovirati i projekt Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika „Razvijamo STEM okruženje – RaSTEMo“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je promicanje inovatorstva među mladima i stvaranje poticajnog okružja za razvoj STEM područja. Ovo je prilika za prijenos iskustava i dobre prakse stečene kroz provedbu brojnih programa edukacije učitelja i djece u STEM području, kao i razmjenu znanja, iskustava i novih trendova u području STEM-a.

X
Secured By miniOrange