Otvorene su prijave na EUREKA program

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje poziv za međunarodne suradničke projekte u 2022. godini iz programa EUREKA kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Partneri iz Hrvatske mogu ostvariti pravo na najviše 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte suradnje s međunarodnim partnerima.
Ciljevi su programa:

  • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i znanstveno istraživačkih organizacija i
  • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • mala, srednja i velika trgovačka društva za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa,
  • znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu.

NAPOMENA: obrti i fizičke osobe nisu opravdani prijavitelji!

Poziv je otvoren za podnošenje projektnih prijava s partnerima iz svih EUREKA zemalja. Rok podnošenja prijava je 30. lipnja 2022. godine, a okvirni datum ugovaranja ovisi o ocjenama drugih zemalja. Prijave se podnose na način opisan na sljedećim stranicama: Kako se prijaviti i Smjernicama za ispunjavanje prijave.

  • Otvaranje natječaja (međunarodni poziv za suradničke projekte): 1.3.2022.
  • Otvaranje natječaja (Dunavska regija): 1.3.2022.
  • Rok za dostavu projektnih prijedloga: 30.6.2022.
  • Okvirni datum za ocjenu projektnih prijava i rang listu: 30.9.2022.
  • Okvirni datum ugovaranja: prosinac 2022.

Korisnik programa može imati 1 ugovoren projekt u fazi implementacije (projekt u toku). Novo ugovaranje drugog EUREKA projekta ovisi o uspješno završenom prethodnom projektu.
Budući da EUREKA projekte sačinjavaju međunarodne suradnje, minimalni broj zemalja uključenih u projekt su dvije zemlje članice inicijative. Partneri na projektu moraju biti iz najmanje dvije različite zemlje. Ako u Hrvatskoj ima više partnera, određuje se glavni hrvatski partner. Popis zemalja članica dostupan je na sljedećoj poveznici: www.eurekanetwork.org.
Unutar EUREKA poziva, otvoren je i promotivni Zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u Dunavskoj regiji 2022. u kojem sudjeluju sljedeće zemlje: Austrija, Albanija, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska i Slovačka. Poziv za podnošenje prijava za međunarodne suradničke projekte pronađite na ovoj poveznici. Poveznica na službenau stranicu Zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u Dunavskoj regiji 2022.

Obavijesti o Natječajima provode se u okviru informiranja u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II. Ukupnu vrijednost projekta TERA SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

X
Secured By miniOrange