Priprema, pozor, kraj. Primjenom blockchain rješenja budite sigurni u to što jedete!

U Bukureštu je svečano završen projekt DFTB za primjenu blockchain tehnologije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Završnom konferencijom 21. rujna 2022. godine u Rumunjskoj zaključen je projekt „Podrška poljoprivredno-prehrambenim zajednicama i mrežama u jugoistočnoj Europi kroz razvoj usluga digitalnog praćenja i kvalitete hrane korištenjem blockchain tehnologije – DFTB“.

Logo SmartAgriHubs

Konferencija je održana u hibridnom formatu, a osim projektnih partnera Green Digital Innovation HUB (Rumunjska), Tera Tehnopolis d.o.o. (Hrvatska), Smart Village (BiH), Hadas Bar (Izrael), Cuspis d.o.o. (Hrvatska) i Centar kompetencija Vukovarsko-srijemska županija (Hrvatska), sudjelovali su i brojni predstavnici rumunjske javne vlasti.

Kroz nekoliko okruglih stolova svi prisutni su mogli saznati više o digitalizaciji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Prva rasprava je bila usmjerena na trenutno stanje, dok se u drugoj vodila rasprava o stanju u budućnosti.

Osim predstavljanja razvijenog softverskog rješenja pod nazivom FoodQualiTrace, projektni partneri predstavili su svoje aktivnosti, kao i izazove s kojima su se susreli prilikom implementacije ovog projekta.

O uspjehu samog projekta govori i činjenica kako je odabran za predstavljanje na Završnoj konferenciji SmartAgriHubs, koja će se održati u Lisabonu (Portugal) od 26. do 28. rujna 2022. godine.

Zadovoljstvo nam je objaviti kako će projekt DFTB biti predstavljen javnosti 27. rujna 2022. godine u 3. dijelu radionice – Upotreba blockchaina u digitalizaciji poljoprivrede i prehrane.

X
Secured By miniOrange