PRACTYCE V

Acronym
EYE
Razina
Međunarodni projekt
Vrijednost
218.490,00 EUR
Korisnik
TERA Tehnopolis d.o.o.
Odgovorno tijelo
EASMEA
Provodi
TERA Tehnopolis d.o.o.
Mjesto provedbe
Hrvatska
Razdoblje provedbe
1. prosinca 2019. – 31. siječnja 2023.
Izvori financiranja
COSME
Naziv programa
COSME
Ciljevi

Cilj programa je povezivanje novih poduzetnika s iskusnim poduzetnicima domaćinima u drugim državama sudionicama zbog razmjene znanja i iskustava. Novim poduzetnicima program omogućuje ostvarivanje suradnje s iskusnim mentorom te razvijanje vještina koje su potrebne za usavršavanje poslovnog plana i pokretanje vlastitog poduzeća. Boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci.

S druge strane, poduzetniku domaćinu se pružaju novi pogledi na poslovanje vlastite tvrtke, kao i prilika za suradnju s inozemnim partnerima i učenje o novim tržištima.

Glavne aktivnosti

Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji pruža priliku novim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u inozemstvu.

Očekivani rezultati

Ukupno 32 odlazne razmjene i 16 dolaznih razmjena.

Krajnji korisnici

Krajnji korisnici – Krajnji korisnici, odnosno sudionici razmjena u okviru ovog programa su novi poduzetnici i poduzetnici domaćini.

Novi poduzetnici su korisnici koji su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku ili su ju već pokrenuli unutar protekle tri godine. U ovom slučaju novom poduzetniku je potrebna pomoć iskusnog mentora. Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s poduzetnikom domaćinom, pružit će odgovore na brojna pitanja i pripremiti novog poduzetnika na uspješno vođenje vlastitog poduzeća.

Poduzetnici domaćini su korisnici koji vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica. Kroz sudjelovanje u programu Erasmus za mlade poduzetnike imaju mogućnost razmjene iskustva s novim poduzetnicima koji će kratkotrajno raditi u sjedištu njihovog poduzeća.

Sudjelovanje u programu može izrazito doprinijeti razvoju poslovanja, bez obzira na ulogu novog ili poduzetnika domaćina. Neke od mogućih koristi programa uključuju razmjenu znanja i iskustava, priliku za razvijanje kontakata i ostvarivanja partnerskih odnosa širom Europe, kao i pristup inozemnom tržištu.

Dodatne informacije

Program Erasmus za mlade poduzetnike u praksi:

Programom upravlja mreža lokalnih kontakt točaka koje podupiru poduzeća u različitim zemljama Europske unije. Nakon ispunjavanja prijave, lokalna kontakt točka će pomoći u pronalaženju partnera koji odgovara potrebama novog poduzetnika, odnosno poduzetnika domaćina.

TERA Tehnopolis je lokalna kontakt točka za program Erasmus za mlade poduzetnike, a registracija za sudjelovanje moguća je putem poveznice.

Za sve dodatne informacije obratite se na adresu e-pošte: mobilnost[at]tera[.]hr, na broj telefona: 031/251-010 ili nam pošaljite poruku.

Practyce IV
Practyce V
You enter in EU 2

Program: Erasmus za mlade poduzetnike

 

X
Secured By miniOrange