Još jedna međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova INOVA/BUDI UZOR je iza nas! Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je više od 450 izložaka iz 23 države svijeta! Pored toga, ove godine sudjelovalo je 135 natjecatelja i ukupno 119 poslovnih planova, od kojih je njih 8 ušlo u samo finale!

 

Usudi se stvarati, budi i ti uzor!“ ovogodišnji je moto izložbe koji smo često mogli čuti od 26. do 28. rujna, tijekom održavanja ovogodišnje međunarodne izložbe inovacija prototipova i poslovnih planova INOVA/BUDI UZOR 2023. u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu. Moto izložbe imao je za cilj potaknuti na inoviranje i inovativno razmišljanje kod mladih ljudi, poduzetnika i znanstvenika koji svojim djelovanjem predstavljaju uzor društva.

 

 

Izložba je ove godine bila i puno više. Okupila je različite obrazovne institucije te domaće, međunarodne i znanstvene institucije iz 12 zemalja. Pored hrvatskih izlagača, Izložba je obuhvatila inovatore i znanstvenike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hong Konga, Indonezije, Iraka, Irana, Kambodže, Mađarske, Makaa, NR Kine, Poljske, Rumunjske, Saudijske Arabije, Slovenija, Srbije, Tajlanda, Tajvana, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine, USA, Vijetnama.

 

 

Sve inovacije dostupne su u objavljenom online katalogu.

Izložba je također bila mjesto susreta znanosti i gospodarstva. Kako bismo olakšali istraživanje mogućnosti suradnje s drugim istraživačima te umrežavanje sudionika Izložbe, organizirali smo B2B poslovne susrete koji su se održali tijekom sva tri dana Izložbe, ali je B2match platforma otvorena za ugovaranje i održavanje online sastanaka sve do 10. listopada 2023. godine.

 

Iskoristite mogućnost pronalaska partnera, dobavljača, kupaca i ostalih suradnika i prijavite se za sudjelovanje OVDJE!

 

Posebno bogat sadržaj na TERA štandu odvijao se drugi dan Izložbe u okviru Poduzetničke akademije – EIT Food start-up activity. „Mislite na održivost danas, osigurajte budućnost sutra!“ bio je moto događaja te je niz renomiranih stručnjaka govorio o različitim aktualnostima na temu održivosti.

 

 

Kruna događaja bilo je finale natjecanja u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR gdje su ovogodišnji finalisti izložili svoje poduzetničke ideje.

 

 

Ove godine imali smo dvije skupine finalista: srednjoškolce i studente te smo tako podijelili i nagrade. Zlatnu medalju i GRAND PRIX za najbolji poslovni plan 2023. godine pripao je timu iz Obrtničke škole Požega za poslovni plan IZOTEX. Zlatnu medalju osvojio je i student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Marko Karavla, za svoj poslovni plan Modularni sustav za automatsko hranjenje životinja, Print-N-Feed. Srebrna medalja pripala je timu MochiWine Fusion iz Obrtničke škole Požega te studentima Mateju Ivaničeku (Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu) i Josipi Tisaj (Rudarsko-geološko-natftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu) za poslovni plan Virtualni instruktor matematike. Brončane medalje dodijeljene su timu iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek za poslovni plan Web Composer te studentu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Lovri Žuljeviću-Mikasu za poslovni plan CroGuide.

 

 

Iz sekcije inovatora, GRAND PRIX za najbolju inovaciju 2023. pripao je timu s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, na čelu s glavnom autoricom, prof.dr.sc. Martinom Smolić, s inovacijom Stanični modeli za procjenu primjene agonista GLP-1 receptora u translacijskom pristupu liječenju nealkoholne masne bolesti jetre.

Posjetitelji su se također mogli informirati na štandovima projekata namijenjenih potpori i informiranju poduzeća i to kroz sljedeće projekte:

 

 

Za dodatnu promociju pobrinuli su se slavonska obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji su predstavili svoje specijalitete i ostale proizvode karakteristične za naše podneblje u okviru Gastro kutka Slavonije i Baranje.

 

 

Svima koji su sudjelovali u 47. Hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2023. i 19. Izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova – BUDI UZOR 2023. željeli bismo zahvaliti na podršci i potpori, naročito pokroviteljima, partnerima, suorganizatorima i sponzorima. Također, zahvaljujemo i ovogodišnjim domaćinima, Savezu hrvatskih inovatora (SHI) i Savezu inovatora Zagreba (SIZ) na odličnom gostoprimstvu i suradnji!

 

Vidimo se sljedeće godine, a do tada: Usudite se stvarati i budite u tome uzor!

 

X
Secured By miniOrange