BUDI UZOR 2022 – mjesto susreta znanosti i gospodarstva

Od 12. do 14. listopada 2022. godine Mall Osijek postao je središte inovacija i centralna točka za povezivanje gospodarstva i znanosti. U tri dana predstavljeno je više od 400 inovacija iz 23 zemlje u okviru međunarodne izložbe inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR/INOVA 2022. Svima koji su sudjelovali u 46. Hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2022. i 18. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova – Budi uzor® 2022. željeli bismo zahvaliti na podršci i potpori. Svojom posjetom i sudjelovanjem obogatili ste naš veliki događaj.

Od 12. do 14. listopada 2022. godine Mall Osijek postao je središte inovacija i centralna točka za povezivanje gospodarstva i znanosti. U tri dana predstavljeno je više od 400 inovacija iz 23 zemlje u okviru međunarodne izložbe inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA 2022.

Izložba je obuhvatila inovatore i znanstvenike iz  Bosne i Hercegovine, Indonezije, Irana, Južne Koreje, Hrvatske, Kambodže, Kanade, Malezije, Moldavije, Poljske, Rumunjske, SAD-a, Saudijske Arabije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Sudana, Šri Lanke, Švedske, Tajlanda, Tajvana, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Vijetnama.

Više od 5000 posjetitelja tijekom tri dana izložbe moglo je, među više od 400 inovacija iz 23 zemlje, uživo pogledati i prototipe poput prvog hrvatskog električnog motora GROM ili autonomnog robotskog nadzornog sustava za prevenciju vatre FIREBOT. Osim prototipa, posjetitelji su mogli saznati sve o vrijednim inovacijama poput novo razvijenih metoda analiza kardiovaskularnog sustava i staničnog modela za poboljšanu predikciju lijekovima uzrokovane masne promjene jetre.

Sve izložene inovacije i dalje su dostupne putem online kataloga inovacija.

Izložba je također bila mjesto susreta znanosti i gospodarstva. Sveučilišna smotra okupila je 57 domaćih i međunarodnih znanstvenih institucija koje su predstavile svoje inovacije, projekte, ali i iskoristile priliku za umrežavanje i predstavljanje svojih aktivnosti. Kako bismo olakšali istraživanje mogućnosti suradnje s drugim istraživačima te samo održavanje bilateralnih sastanaka tijekom izložbe, omogućili smo pristup platformi putem koje je moguće pretraživati profile drugih sudionika i unaprijed dogovarati sastanke.

Online poslovni sastanci nisu bili rezervirani samo za vrijeme trajanja izložbe, već ih je i dalje moguće dogovoriti do 31. prosinca 2022. godine.

Osim toga, održana je i smotra poduzetničko-potpornih institucija koja je spojila poduzetničko-potporne institucije iz regije te prikazala važnost poduzetničke infrastrukture.

Kroz radionice u sklopu Poduzetničke akademije s programom savjetovanja na temu intelektualnog vlasništva, novog Zakona o radu i programima financiranja i započinjanja poslovanja prošlo je oko 100 polaznika. Polaznicima su teme predstavili stručnjaci iz renomiranih tvrtki (Hrvatska udruga poslodavaca, Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Foodscale HUB). U sklopu inicijative EIT Food održana je i Start-up akademija gdje su polaznici dobili priliku za upoznavanje s procedurom i koracima do osnivanja start-up tvrtke te EIT Food aktivnostima usmjerenim na iste.

Kruna izložbe je zasigurno bilo finale natjecanja u pisanju poslovnih planova Budi uzor® u okviru kojeg su izložene pitch prezentacije najboljih poslovnih planova, a nakon čega su dodijeljene nagrade perspektivnim studentima i budućim poduzetnicima. Tako je zlatna medalja i Grand prix za najbolji poslovni plan dodijeljen studentu Ekonomskog fakulteta u Osijeku Marku Rešetaru Rudiću za ”Razvoj punionica za električne romobile”. Srebrne medalje su osvojile studentice Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Jana Dukić i Lukrecia Vulić za poslovni plan ”GreenHouse Shield (umeci za automobilske prozore za smanjenje efekta staklenika)” i student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Benjamin Kujavec za poslovni plan ”GROM Electric Vehicles”. Brončanu medalju osvojio je tim OPPIO Obrtničke škole Požega za poslovni plan ”Proizvodnja bombona na bazi alkohola OPPIO”.

Posjetitelji su nas također mogli potražiti na info štandovima projekata namijenjenih potpori i informiranju poduzeća i to kroz sljedeće projekte:

Za dodatnu promociju naše regije pobrinuli su se slavonski OPG-ovi koji su predstavili svoje specijalitete i ostale proizvode karakteristične za naše podneblje.

Svima koji su sudjelovali u 46. Hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2022. i 18. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova – Budi uzor® 2022. željeli bismo zahvaliti na podršci i potpori. Svojom posjetom i sudjelovanjem obogatili ste naš veliki događaj.

Vidimo se sljedeće godine, a do tada BUDITE UZOR!

X
Secured By miniOrange