Poziv na iskaz interesa u programu akceleracije

Pozivaju se pojedinci, razvojni timovi i poduzeća do 5 godina starosti na korištenje mogućnosti financiranja razvoja djelatnosti ili proizvoda vezanog uz inovativna rješenja, usluge i tehnologije. Mogućnost je moguće ostvariti sudjelovanjem na Programu akceleracije, u suradnji s TERA Tehnopolis i Akceleratorom OSA.

Ispunjavanjem online obrasca, prijavitelji se trebaju javiti na javni poziv za ulaz u fazu predakceleracije koja traje 3 mjeseca. U ovoj fazi na raspolaganju im je potpora u protuvrijednosti do 4.000,00 EUR, među kojima su korištenje prostora, strojeva i opreme, savjetovanje, sudjelovanje na radionicama i ostalo po potrebi projekta.

Prijavitelji koji uspješno završe fazu predakceleracije imaju mogućnost prijeći u fazu akceleracije. U ovoj fazi je moguće koristiti prije spomenute usluge u protuvrijednosti do 17.000,00 EUR. Predviđena je i financijska potpora u okviru planiranih objava Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25.000 € namijenjenih financiranju primjerice troškova koji će biti definirani u samom Pozivu  isključivo za uspješne prijavitelje. Ova faza traje 9 mjeseci.

Nakon uspješno završene faze akceleracije, prijavitelji mogu nastaviti s fazom postakceleracije koja traje 12 mjeseci. Dostupna sredstva za korištenje usluga u ovoj fazi iznose 6.000,00 EUR. Uz to, dostupna je usluga podrške u aktivnostima vezanim uz pristup tržištima kapitala,
roba i usluga s ciljem jačanja spremnosti za investicije i uspješnog poslovanja prve tri godine.

Konačno, bit će moguće ostvariti financijsku potporu u okviru planiranih objava Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za internacionalizaciju poslovanja – primjerice, kroz sudjelovanje na međunarodnim događanjima, izložbama, konferencijama, u smislu financiranja putnih troškova, noćenja, kotizacije i isključivo uspješne prijavitelje koji su u ovoj fazi akceleracije.

Više informacija o Pozivu možete pronaći na službenim stranicama HAMAG-BICRO.

Rok za podnošenje prijava putem gore navedenog obrasca je 7. kolovoza 2024. godine, a za više informacija možete nas kontaktirati e-mailom na vedran[at]tera[.]hr ili telefonski na 031/251-019

X
Secured By miniOrange