Sljedivost u proizvodnom lancu

POTREBE I RJEŠENJA _

Upotreba blockchain tehnologije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

FoodQualiTrace je web aplikacija koja funkcionira na principu blockchain tehnologije, a pruža korisnicima transparentne informacije o hrani koju kupuju, dok proizvođačima priliku da budu bolji od konkurencije i više usmjereni potrebama potrošača.

Logo SmartAgriHubs

Blockchain rješenje sastoji se od sljedećih elemenata u okruženju za testiranje:

  • Alat za samo procjenu dionika kako bi odredili vlastiti stupanj digitalizacije. Rezultat koji pruža smjernice kako koristiti alate za digitalizaciju i provjeru kvalitete hrane.
  • Komunikacijsko središte za prikupljanje podataka s automatskom integracijom na web stranicu i blockchain.
  • API sučelje, za dionike koji imaju vlastiti IT sustav za unošenje podataka o životnom ciklusu proizvodnje ili opskrbnom lancu, putem kojeg će se podaci automatski upisivati u blockcahin i objavljivati na web-u.
  • Web stranica za potrošače putem koje će moći pretraživati specifične namirnice prema broju serije i pronaći sve relevantne informacije o proizvodnji, također će moći pretraživati i po proizvodima i po proizvođačima.

Svatko može isprobati ovo blockchain rješenje i vidjeti kako radi u testnom okruženju. Možete mu pristupiti s ove web stranice: www.foodqualitrace.com

Zastava EU

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and innovation programme under grant agreement No 818182.

X
Secured By miniOrange