Future Machines

Profil klijenta:

MSP

Potrebe klijenta:

Korištenje inovativne poljoprivredne mehanizacije i stjecanje novog znanja u poljoprivredi

Osigurano rješenje koje udovoljava potrebama:

Future Machines d.o.o. je tvrtka koja se bavi proizvodnjom plugova, sijačica za žitarice, kukuruz, šećernu repu, suncokret i soju, međurednih kultivatora, tanjurača od 2 do 7 m zahvata, sjetvopripremača, utovarivača stajskog gnojiva, vodotornjeva, termo-izolacijskih vrata te opreme za klaonice. Tvrtka 60% svoje prodaje ostvaruje na tržištu RH, a ostatak na tržištima BiH i Srbije. Visokom kvalitetom te tehničkim i tehnološkim karakteristikama svojih proizvoda, tvrtka želi ostati na visokom mjestu na domaćem i svjetskom tržištu strojeva za poljoprivrednu proizvodnju. Kako bi poslovala u korak s najnovijim trendovima u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, tvrtka veliku pažnju pridaje inovativnosti svojih proizvoda.

Uz prepoznat potencijal inovativnog univerzalnog stroja za obradu poljoprivrednog zemljišta, TERA Tehnopolis pripremila je projektni prijedlog za dodjelu bespovratnih sredstava po Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Inovacije novoosnovanih MSP-ova“, operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektni prijedlog podnesen je u veljači 2019. godine, a obavijest o odobrenom financiranju zaprimljena je iste godine u mjesecu srpnju te je projekt krenuo sa svojom provedbom.

Riječ je o prilagodbi zahtjevima tržišta i komercijalizacija univerzalnog stroja za obradu poljoprivrednog zemljišta do 4 hektra. Uz stroj se razvija i tehnološka karta koja je jedinstveno rješenje na tržištu. Sastoji se od upute za proizvodnju povrtlarskih kultura uz jednostavno korištenje univerzalnog stroja. Upute za korištenje stroja obuhvaćaju bi 30-ak povrtlarskih kultura uz priloženu tehnološku kartu te organizaciju prostora za uzgoj, s naglaskom na ekološku proizvodnju. Univerzalnim strojem će se uz inovativna tehnološka rješenja postići i standardizacija obrade s jedinstvenim fiksnim radnim zahvatom širine 1 m. Riječ je o inovaciji koja ima globalni potencijal i koja bi se mogla smatrati i radikalnom inovacijom.

Osim pripreme projektnog prijedloga, TERA Tehnopolis zadužena je i za njegovu cjelokupnu provedbu, zatim zaštitu intelektualnog vlasništva (zaštita dizajna i žiga) na međunarodnoj i EU razini, promociju proizvoda te njegovu komercijalizaciju uz pomoć Europske poduzetničke mreže (EEN).

X
Secured By miniOrange