Sudjelujte u radionici “Edukacija o računarstvu visokih performansi”

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) u suradnji s TERA Tehnopolis organizira jednodnevnu radionicu “Edukacija o računarstvu visokih performansi”. Radionica će se održati 12. rujna s početkom u 9:00 sati, u prostorijama TERE Tehnopolis, Gajev trg 6, Osijek. Namijenjena je tvrtkama koji žele doznati više o ključnim aspektima, prednostima i načinima korištenja tehnologije računarstva visokih performansi u poslovanju i razvoju proizvoda.

Radionica se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu bit će objašnjene osnove HPC arhitekture i tehnologije te dostupnih nacionalnih i međunarodnih HPC resursa. Ovaj dio je namijenjen početnicima.

Drugi dio radionice je namijenjen naprednijim korisnicima s predznanjem Linuxa i vlastitim računalom. Ovdje će biti omogućen praktični rad na računalnom klasteru Srca, a vježbe će obuhvatiti:

  • pristup klasteru,
  • način pohrane i pripreme podataka za obradu,
  • odabir programskog okruženja,
  • izvršavanje korisničkih aplikacija kroz sustav za upravljanje poslovima,
  • praćenje izvršavanja aplikacija i rada računalnih čvorova.

Predavač je Emir Imamagić sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišni računski centar. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu.

Radionica se održava u suradnji DIH TERA i EDIH CROBOHUB++, a u sklopu projekta Europski digitalni inovacijski centar „CROatian Industry and Society BOosting“ (EDIH CROBOHUB++)“.

X
Secured By miniOrange