prosinac, 2022

09pro09:0016:00Manufacturing Innovation as a Driver of the Future – mjesto susreta vodećih hrvatskih kompanija i inovativnih startup rješenja

Detalji događaja

9. prosinca 2022. u prostoru Zagrebačkog Inovacijskog Centra ZICER-a održat će se događaj Manufacturing Innovation as a Driver of the Future. Cilj je ovog događaja okupiti sve ključne dionike u proizvodnoj industriji, kao i sve osobe zainteresirane za tijek proizvodne industrije u budućnosti.

Sudionici događaja imat će priliku doznati više o mogućnostima koje im nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija te čuti iskustva i mišljenja stručnjaka s lokalne scene u zanimljivim panel raspravama. Također, na događaju će biti riječi o tome koje usluge i proizvode nude hrvatske start-up tvrtke za suradnju s već postojećim proizvodnim kompanijama.

Na kraju će se sudionicima predstaviti i pobjednički startup timovi s ovogodišnjeg Manufacturing Innovation Challengea, programa u sklopu kojega su dvije velike proizvodne kompanije – Podravka d.d. i JGL d.d. postavile izazove s kojima se susreću u svojim proizvodnim procesima, a start-up timovi su ih pokušali riješiti.

 

Manufacturing Innovation Challenge Demo dan

Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, razvojne (start-up) tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca. Dijeljenjem znanja i umrežavanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecali su se u izradi najboljih rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova. Najbolja rješenja bit će nagrađena bogatim novčanim nagradama.

Program je počeo početkom studenog i trajao gotovo mjesec dana, a 11 timova prijavilo se za rješavanje izazova. Od svih prijavljenih timova, njih je 9 izabrano za sudjelovanje u programu, te su imali priliku razviti rješenja uz pomoć predstavnika spomenutih kompanija i mentora, vrhunskih stručnjaka u području proizvodnje i tehnologija.

Više o Manufacturing Innovation Challengeu doznajte ovdje.

Partnerstvom do rasta – hrvatske start-up tvrtke prezentiraju za suradnju s postojećim proizvodnim kompanijama

Na događaju Manufacturing Innovation as a Driver of the Future 9. prosinca predstavit će se i 9 inovativnih startupova iz aktivnosti Partnerstvom do rasta.

Radi se o programu koji organizira EIT Manufacturing Hub Hrvatska kako bi start-up ili scale-up tvrtkama pomogao u povezivanju s proizvodnim kompanijama te ojačao njihove kompetencije za pokretanje poslovnih i inovacijskih suradnji.

Prijavljene start-up tvrtke će u sklopu događaja predstaviti svoje djelovanje te otvoriti priliku kompanijama da iskoriste njihova inovativna rješenja u potencijalnoj suradnji te tako omoguće zajednički rast i razvoj.

Događaj organizira EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku – Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

 

Za događaj Manufacturing Innovation as a Driver of the Future možete se prijaviti ovdje

 

Program događaja:  

9:00 – 9.30 Registracija sudionika

 

9.30 – 9.45 Pozdravna riječ i otvaranje događaja

 

9.45 – 10.10 Prilike za proizvodne kompanije kroz EIT Manufacturing
10.10 – 11.00 Panel: Deep Tech in Manufacturing (moderator Miro Hegedić)

·         Sudionici: Predstavnici EIT Manufacturinga i predstavnici deep tech kompanija

11.00 – 11.40 Partnerstvom do rasta – prezentacije start-up tvrtki (prvi dio)
11.40 – 12.10 Pauza za kavu
12.10 – 13.00 Panel: Uloga javnog sektora u proizvodnim inovacijama (moderator Vlatka Petrović)

 

13:00 – 13.30 Partnerstvom do rasta – prezentacije start-up tvrtki (drugi dio)
13.30 – 14.30 Manufacturing Innovation Challenge – prezentacije izazova, proglašenje pobjednika i prezentacija pobjedničkih rješenja

 

 

14:30 – 14.45 Zatvaranje događaja i završna riječ
14:45 – 16.00 Ručak i networking

Događaj će biti na hrvatskom jeziku, ali dijelovi događaja biti i na engleskom.

Više

Vrijeme

(Petak) 09:00 - 16:00

X
Secured By miniOrange