lipanj, 2022

08lip09:3013:00Početna konferencija u okviru projekta ''Digital food quality and traceability using blockchain''

Detalji događaja

S ciljem predstavljanja novog projekta usmjerenog na razvoj i digitalizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, TERA TEHNOPOLIS d.o.o. u suradnji s projektnim partnerima, organizira jednodnevnu konferenciju koja će se održati 8. lipnja 2022. godine od 10:00 sati u prostorijama tvrtke TERA TEHNOPOLIS d.o.o., Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Projekt pod nazivom “Podrška poljoprivredno-prehrambenim zajednicama i mrežama u jugoistočnoj Europi kroz razvoj usluga o kvaliteti hrane i sljedivosti uz pomoć blockchain tehnologije”, iz projekta SmartAgriHubs financiranog od strane programa Horizon2020 provodi Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) – Rumunjska zajedno s partnerima TERA TEHNOPOLIS – HrvatskaHadas Bar – Izrael i Smart Village – Bosna i Hercegovina te Centrom Kompetencija – Hrvatska i tvrtkom IT Cuspis – Hrvatska.

Uz pomoć digitalizacije i blockchain tehnologije u sklopu projekta će se predstaviti način na koji je moguće napraviti transparentan opskrbni lanac od farme do stola koji će pak omogućiti kupcima bolju informiranost o povijesti određenog pakiranja, odnosno prehrambenog proizvoda iz trgovine. Projekt je usmjeren na prerađivače hrane, kupce, službenike lokalne samouprave i predstavnike udruga za zaštitu potrošača.

Na jednodnevnoj konferenciji predstavit će se važnost projekta, aktivnosti u sklopu istog, projektni partneri te važnost i uloga blockchain tehnologije za utvrđivanje podrijetla hrane. Ujedno će projektni partneri iskoristiti priliku upoznavanja šire javnosti s mogućnostima koje pruža digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Konferencija će biti održana u hibridnom formatu, a registraciju na događaj možete izvršiti na sljedećoj poveznici: https://f2f.dih.green/kick-off-event-dftb/.

Više

Vrijeme

(Srijeda) 09:30 - 13:00

Lokacija

Tera Tehnopolis d.o.o.

Trg Ljudevita Gaja 6

Organizator

TERA Tehnopolis d.o.o. Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek

X
Secured By miniOrange