rujan, 2023

13rujCijeli dan18PRVI FESTIVAL ODRŽIVOSTI U OSIJEKU I BILJU!

Detalji događaja

Organizira se prvi Festival održivosti od 13. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku i Bilju u suradnji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Splitu i Kulturno-razvojnog centra Općine Bilje. Cilj je predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Tijekom Festivala održivosti bit će organizirane radionice, predavanja za ciljanu publiku: za učenike osnovnih i srednjih škola, potom za studente, buduće poduzetnike, start-up tvrtke, poduzetnike u kasnijem rastu i razvoju, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, inovatore i istraživače. Cilj Festivala održivosti je povezati svijet znanosti, umjetnosti i užitka.

U sklopu Festivala održivosti TERA Tehnopolis d.o.o. održati će predavanje “Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja”. Cilj događaja je potaknuti na inovativno razmišljanje sudionika koji dolaze iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, ali i ostalih koji su na početku svoga poslovanja te su im potrebne informacije o trenutačno dostupnim EU programima i mogućnostima koje oni pružaju. U okviru događaja jedan od programa koji će biti predstavljen je EIT Food inicijativa te informacije povezane s trenutačno otvorenim EIT Food natječajima. Također, teme koje će biti obuhvaćene jesu digitalizacija ruralnih područja kroz projekt dRural te internacionalizacija poslovanja kroz projekt Enterprise Europe Network (EEN).

Radionica “Sljubljivanje hrane i vina kroz internacionalizaciju i digitalizaciju poslovanja” je namijenjena za vinski sektor. Prihvatljivi su sudionici koji dolaze iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, ali i ostalih sektora kojima su potrebne informacije povezane s digitalizacijom i internacionalizacijom poslovanja. Neke od tema koje će biti obuhvaćene su generiranje ideja, poticanje poduzetničkog razmišljanja, zatim pružanje važnih informacija povezanih s internacionalizacijom poslovanja uz korištenje Enterprise Europe Network baze za poslovnu suradnju i pronalazak inozemnih partnera. Naglasak je na korištenju digitalnih alata u poslovanju te će biti predstavljena virtualna tržnica zdravih proizvoda i usluga koja korisnicima omogućuje izravnu prodaju svojih ekoproizvoda, a kupcima kupnju kvalitetnih ekoloških proizvoda. Na radionici “Mogućnosti financiranja kroz otvoreni EU natječaje” biti će prezentirani trenutačno otvoreni EU natječaji, s naglaskom na programe i projekte koje provodi TERA Tehnopolis d.o.o.

Više

Vrijeme

rujan 13 (Srijeda) - 18 (Ponedjeljak)

Lokacija

Osijek

Organizator

TERA Tehnopolis d.o.o. Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek

X
Secured By miniOrange